دسته بندی | کامپیوتر و IT |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 384 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 58 |
گزارش کارآموزی رشته کامپیوتر در نمایندگی بیمه
مقدمه
از آنجا که شبکههای بی سیم، در دنیای کنونی هرچه بیشتر در حال گسترش هستند، و با توجه به ماهیت این دسته از شبکهها، که بر اساس سیگنالهای رادیوییاند، مهمترین نکته در راه استفاده از این تکنولوژی، آگاهی از نقاط قوت و ضعف آنست. نظر به لزوم آگاهی از خطرات استفاده از این شبکهها، با وجود امکانات نهفته در آنها که بهمدد پیکربندی صحیح میتوان بهسطح قابل قبولی از بعد امنیتی دست یافت، بنا داریم در این سری از مقالات با عنوان «امنیت در شبکه های بی سیم» ضمن معرفی این شبکهها با تأکید بر ابعاد امنیتی آنها، به روشهای پیکربندی صحیح که احتمال رخداد حملات را کاهش میدهند می پردازیم.
فصل اول: آشنایی کلی با مکان کار آموزی
مکانی که من در آن کارآموزی خودرا گذراندم نمایندگی بیمه البرز ( فدایی 3959) واقع در خیابان ایرانشهر نرسیده به طالقانی میباشد که در این محل کلیه کارهای بیمه ای و صدور بیمه نامه های مختلف می باشد که دارای چندین بخش میباشد بیمه های ثالث و بدنه اتومبیل – بیمه های حوادث ( شامل آتش سوزی - سیل – زلزله ) بیمه های عمر و تشکیل سرمایه و بیمه های بار بری و یک بخش بیمه های مختلف که چهار بخش بالا هر کدام یک سیستم خصوصی و افرادی جهت کارهای مربوطه داشتند که هر فرد وظیفه ای در مورد صدور بیمه نامه ها و گرفتن امضاء از مدیر عامل است ء کارهای انجام شده در طول ماه همگی در یک بانک اطلاعاتی ثبت و ضبط می شد و در آخر ماه به صورت وصل شدن با اینترنت به شبکه اصلی بیمه البرز گزارشات مربوطه به بیمه تحویل داده می شد .
برای صدور بیمه ابتدا بک فرم دستی پر می شود و پس از تکمیل فرم به سیستم بیمه البرز که با نام سپند 2 است و برنامه ای نوشته شده با زبان Fox pro 2.6 می باشد وسیستم عامل آن Dos است . که پس از وارد کردن فرمان هایی این سیستم بالا می آید .
این برنامه دارای بخش های مختلفی از انواع بیمه ها می باشد و نوع بیمه در خواستی را باز کرده وفرم های مربوطه را وارد کرده و سپس برای تأیید و صدور Enter می کنیم .
فصل دوم: ارزیابی بخش های مرتبط با رشته کارآموزی
آشنایی با بخش های مربوط به رشته کار آموزی :
با توجه به اینکه رشته بنده نرم افزار کامپیوتر می باشد بخش های مربوط به من در مکان کار آموزی با توجه به رشنه ام سیستم های کامپیوتری آنها بوده است .
در این مدت من من دو عدد از سیستم ها را که با مشکل مواجه شده بودند مشکل آنها را بر طرف نموده و برای این نمایندگی وبلاگی را راه اندازی کردم که با توجه به اینکه از این وبلاک خوششان آمد قرارداد طراحی سایت با آنها را بستم و در حال انجام آن هستم.
از کارهای دیگر شبکه کردن این سیستم ها به صورت Wireless به علت بکار نبردن سیستم و شلوغی در محیط بود .
در زیر به توضیح کاملی از شبکه بیسم می پردازم سری IEEE802.11b که بتمام نکات در باره شبکه های بیسم پرداخته و فواید و معایب آن را به صورت کامل در متن کار آموزی توضیح داده ام .
(1-1 ) شبکههای بیسیم، کاربردها، مزایا و ابعاد
تکنولوژی شبکههای بیسیم، با استفاده از انتقال دادهها توسط اموج رادیویی، در سادهترین صورت، به تجهیزات سختافزاری امکان میدهد تا بدوناستفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکههای بیسیم بازهی وسیعی از کاربردها، از ساختارهای پیچیدهیی چون شبکههای بیسیم سلولی -که اغلب برای تلفنهای همراه استفاده میشود- و شبکههای محلی بیسیم (WLAN – Wireless LAN) گرفته تا انوع سادهیی چون هدفونهای بیسیم، را شامل میشوند. از سوی دیگر با احتساب امواجی همچون مادون قرمز، تمامی تجهیزاتی که از امواج مادون قرمز نیز استفاده میکنند، مانند صفحه کلیدها، ماوسها و برخی از گوشیهای همراه، در این دستهبندی جای میگیرند. طبیعیترین مزیت استفاده از این شبکهها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به اینگونه شبکهها و همچنین امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آنهاست. از نظر ابعاد ساختاری، شبکههای بیسیم به سه دسته تقسیم میگردند : WWAN، WLAN و WPAN.
مقصود از WWAN، که مخفف Wireless WAN است، شبکههایی با پوشش بیسیم بالاست. نمونهیی از این شبکهها، ساختار بیسیم سلولی مورد استفاده در شبکههای تلفن همراه است. WLAN پوششی محدودتر، در حد یک ساختمان یا سازمان، و در ابعاد کوچک یک سالن یا تعدادی اتاق، را فراهم میکند. کاربرد شبکههای WPAN یا Wireless Personal Area Network برای موارد خانهگی است. ارتباطاتی چون Bluetooth و مادون قرمز در این دسته قرار میگیرند.
شبکههای WPAN از سوی دیگر در دستهی شبکههای Ad Hoc نیز قرار میگیرند. در شبکههای Ad hoc، یک سختافزار، بهمحض ورود به فضای تحت پوشش آن، بهصورت پویا به شبکه اضافه میشود. مثالی از این نوع شبکهها، Bluetooth است. در این نوع، تجهیزات مختلفی از جمله صفحه کلید، ماوس، چاپگر، کامپیوتر کیفی یا جیبی و حتی گوشی تلفن همراه، در صورت قرارگرفتن در محیط تحت پوشش، وارد شبکه شده و امکان رد و بدل دادهها با دیگر تجهیزات متصل به شبکه را مییابند. تفاوت میان شبکههای Ad hoc با شبکههای محلی بیسیم (WLAN) در ساختار مجازی آنهاست. بهعبارت دیگر، ساختار مجازی شبکههای محلی بیسیم بر پایهی طرحی ایستاست درحالیکه شبکههای Ad hoc از هر نظر پویا هستند. طبیعیست که در کنار مزایایی که این پویایی برای استفاده کنندهگان فراهم میکند، حفظ امنیت چنین شبکههایی نیز با مشکلات بسیاری همراه است. با این وجود، عملاً یکی از راه حلهای موجود برای افزایش امنیت در این شبکهها، خصوصاً در انواعی همچون Bluetooth، کاستن از شعاع پوشش سیگنالهای شبکه است. در واقع مستقل از این حقیقت که عملکرد Bluetooth بر اساس فرستنده و گیرندههای کمتوان استوار است و این مزیت در کامپیوترهای جیبی برتری قابلتوجهیی محسوب میگردد، همین کمی توان سختافزار مربوطه، موجب وجود منطقهی محدود تحت پوشش است که در بررسی امنیتی نیز مزیت محسوب میگردد. بهعبارت دیگر این مزیت بههمراه استفاده از کدهای رمز نهچندان پیچیده، تنها حربههای امنیتی این دسته از شبکهها بهحساب میآیند.
فهرست:
مقدمه: 4
فصل اول: آشنایی کلی با مکان کار آموزی 4
فصل دوم: ارزیابی بخش های مرتبط با رشته کارآموزی 5
(1-1 ) شبکههای بیسیم، کاربردها، مزایا و ابعاد 6
(1-2 ) منشأ ضعف امنیتی در شبکههای بیسیم و خطرات معمول 7
(2-1 ) بخش دوم : شبکههای محلی بیسیم 9
(2-2 ) معماری شبکههای محلی بیسیم 11
(3-1 ) عناصر فعال شبکههای محلی بیسیم : 14
(4-1 ) بخش چهارم : امنیت در شبکههای محلی بر اساس استاندارد 802.11 17
(4-2 ) قابلیتها و ابعاد امنیتی استاندارد 802.11 18
(5-1 ) Authentication 20
(5-2 ) Authentication بدون رمزنگاری : 21
(5-3 ) Authentication با رمزنگاری RC4 22
(6-1 ) Privacy 24
(6-2 ) Integrity 26
(7-1 ) استفاده از کلیدهای ثابت WEP 28
(7-2 ) Initialization Vector (IV) 29
(7-3 ) ضعف در الگوریتم : 29
(7-4 ) استفاده از CRC رمز نشده : 30
(8-1 )حملات غیرفعال 32
مسأله شماره ۱: دسترسی آسان 36
راه حل شماره ۱: تقویت کنترل دسترسی قوی 37
مسأله شماره ۲: نقاط دسترسی نامطلوب 39
راه حل شماره۲ : رسیدگی های منظم به سایت 40
فواید تکنولوژی Wireless 46
استانداردb 802.11 47
اثرات فاصله 48
پل بین شبکهای 49
پدیده چند مسیری 50
استاندارد a 802.11 51
افزایش پهنای باند 53
طیف فرکانسی تمیزتر 55
کانالهای غیرپوشا 55
همکاری Wi-Fi 56
استاندارد بعدی IEEE 802.11g 56