دسته بندی | شهرسازی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 113 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 70 |
گزارش کاراموزی شهرداری و مدیریت جامع شهری در 70 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست
عنوان صفحه
مقدمه 1
شهرداری و مدیریت جامع شهری 1
تعاریف وواژه ها 4
شماره منطقه 5
شماره بلوک 6
آپارتمان 7
واحد شغلی ( صنفی ) 9
جهات اربعه اصلی و فرعی 10
ممیزی 11
شماره گذاری معبر 12
توضیح عناوین اطلاعاتی فرم 13
کدو نوع معبر 17
تعداد : تعداد گونه فرعی 23
موفقیعت زمین ( ک4-2 جدول لونیگ ممیزی ) 25
جدول ابعاد زمین 27
مقدمه :
شهرداری و مدیریت جامع شهری
شهرداریها به دلیل جایگاه خاصی که در هر شهر دارند نقش اصلی را در مدیریت شهری ایفا می نمایند . امروزه اغلب کشورهای توسعه یافته شهرداری و مدیر آن یعنی شهردار مهمترین ارگان شهری و بالا ترین رده مسئولیت در شهر بوده و تمام نهادهای شهری مستقیم یا غیر مستقیم تحت نظر شهرداری قرار دارند .
در کشور ما نیز اگر چه در قوانین پنج سال جاری موضوع مدیریت جامع شهری و مسئولیت شهردار پیش بینی شده است و البیکن تا کنون به دلیل مشلات ساختاری و قانونی این مهم در شهری به اجرا در نیامده و امید است بزودی در تعدادی از شهرها اجرا و پس از بررسی و رفع اشکالات احتمالی به سایر شهرهای کشور نیز تعمیم یابد .
در وضعیت کنونی نیز شهرداریها نقش اساسی در هماهنگی و امور اصلی مربوط بهش هر بر عهده دارند و اغلب ارگانهای دیگر یا مستقیما ً وابسته به شهرداری هستند ( مانند خدمات شهری ، حمل و نقل شهری ، پارکها ، فضای سبز ، خدمات ایمنی و ..... ) ویا غیرمستقیم در بسیاری از امور با هماهنگی شهرداری عمل می نمایند ( ارگانهایی مانند مخابرات ، آب ، فاضلاب ، گاز ف برق )
هر شهرداری یا به طور کلی هر شهر جهت برنامه ریزی و اقدامات زیربنایی شهری به اطلاعات و آمار جامع و دقیق شهر نیاز دارد که ضرورتا ایجاب می نماید طبق یک برنامه مدون و زمان بندی شده شده و حتی المقدور با استفاده از سیستم های رایانه ای و فناوری ، اطلاعات و آمار دقیقی با انجام عملیات لازم از اراضی ، املاک مستحدثات و تاسیسات شهری برداشت نماید و آنگاه سعی شود تا این اطلاعات بروز و بهنگام نگهداری شود تا همواره بتوان به نحوه مطلوب از آنها استفاده نمود .
ممیزی یعنی تمیز دادن ، تشخیص و جداسازی و در اصطلاح به معنی برداشت ، تفکیک و طبقه بندی آمار و اطلاعات از املاک و معابر شهر است .
به همین منظور فرمهای جدید ممیزی با دستور العمل اجرایی زیر تدوین شده است تا علاوه بر گرد آوری اطلاعات مورد نیاز شهرداری گامی جهت پیاده سازی بانک اطلاعات شهری و آنگاه GIS شهری برداشته شود . مبنای GIS شهری ملک و معبر می باشد و با توجه به وابستگی و نقش اساسی که شهرداری در مدیریت املاک و معابر شهر بر عهده دارد عموما شهرداری به عنوان متولی و مدیریت GIS شهری بوده و وظیفه ایجاد ، مدیریت ، نگهداری ، هماهنگی و مدیریت GIS شهری بر عهده شهرداریها می باشد . در این مورد دلایل متعددی وجود دارد که به موارد زیر اشاره می کنیم .
1- شهرداری اصلی ترین نهاد در مدیریت شهری است .
2- شهرداری عمدتا با ملک یا معبر سرو کار دارد .
3- هرگونه تغییر در ملک با هماهنگی و مجوز شهرداری صورت می گیرد . ( ساخت و سازها و ........)
4- هر گونه ایجاد یا حذف در ملک یا معبر با هماهنگی و مجوز شهرداری صورت می گیرد ( احداث واحد – تفکیک – ایجاد معبر و .........)
5- طبق قانون شهرداری مکلف به داشتن اطلاعات به روز املاک و معابر شهر است ( قانون ممیزی )
6- طبق قانون شهروندان مکلف به همکاری و ارائه اطلاعات صحیح به شهرداری هستند .
7- هر گونه عملیات روی املاک یا معابر توسط سایر ارگانها با مجوز و هماهنگی شهرداری با دلایل فوق اگر شروع کننده GIS شهری را شهرداری بدانیم با توجه به آنچه در قبل بیان شد در شرایط کنونی شهرداریها با استفاده از قوانین و تکالیف موجود می توانند عمل نموده و با پایه گذاری GIS شهری حداقل بخشی از نیازهای فعلی خود را در این مقوله رفع نموده و با برنامه ریزی اصولی و صحیح و همکاری و جلب نظر سایر نهادها نیازهای سایر کاربران و ارگانها را در مدیریت جامع شهری در بلند مدت برطرف نمایند .
8- اولین اقدام جهت تحقق اهداف فوق ممیزی شهر است که طبق قانون نوسازی و عمران شهیر شهرداریها با اختیارات ویژه می توانند هر 5 سال شهر را ممیزی نماید .
توضیح عناوین اطلاعاتی فرم
** شماره مسلسل : شماره ای که به ترتیب از 1 شروع شده و به هر ردیف فرم داده خواهد شد .
** ردیف آپارتمان : شماره ای که به هر واحد آپارتمانی (_ بر اساس دستورالعمل فوقو تعاریف انجام شده در مورد چگونگی تشخیص و در نظر گرفتن واحدهای آپارتمانی ) داده می شود
** ردیف ساختمان : شماره ای که به هر ساختمان یک ملک اختصاص می یابد .
** شماره ملک : شماره ملک که به ترتیب به املاک موجود در بلوک اختصاص داده می شود .
** تعداد واحد تجاری : در صورتی که در ردیف در نظر گرفته شده واحد تجاری یا واحد با ماهیت تجاری ( مطابق دستورالعمل ) وجود داشت تعداد آن در این ستون نوشته خواهد شد .
** وضعیت ملک : کد وضعیت ملک یا ماهیت فیزیک هر ردیف در این ستون درج می گردد
** نام معبر : نام معبری که ملکدر آن قرار دارد از پلاکهایی که در ابتدا و انتهاای و یا در داخل معبرتوسط شهرداری نصب شده است قابل تشخیص است در این ستون درج می گردد . در صورتی که معبر فاقد پلاک نام باشد در صورتی که نامگذاری داشته باشد از اهالی سوال و با گذاشتن حرف l در ابتدای نام ، نا محلی درج می گردد در صورتی که نام محلی مشخصی نیز نبود عبارت « فاقد نام » درج خواهد شد .
پلاک آبی : در صورتی که ملک دارای ساختمان باشد پلاک آبی شهرداری نیز در سر درب موجود است که در این ستون مدرج می گردد . در صورتی که ملکی فاقد پلاک اتبی بود اگر املاک مجاور آن دارای پلاک باشد شماره بین دو پلاک مربوطه به این ملک داده خواهد شد مثلا اگر ملک قبلی پلاک 22 و ملک بعدی پلاک 26 باشد ملک مورد نظر دارای پلاک 24 خواهد بود در صورتی شماره پلاک قبلی را به این ملک نیز اختصاص و با فرعی مشخص می نماییم مثلا 1/22 در صورتی که کل محل یا بلوک فاقد پلاک بود کلمه فاقد پلاک در ستون درج می گردد و لیکن در صورتی در محل پلاک پستی نصب شده بود عبارت پلاک پستی درج می گردد
توجه : اگر ملکی دارای چند درب باشد فقط یک بار در فرم فهرست املاک درج می گردد . و شماره ردیف ملک اولین درب ملک است که در بلوک گردشی ممیز به آن رسیده است و لیکن باید دقت شود تمام پلاکهای آن به ترتیب دسترسی در ستون پلاک آبی ردیف ملک قید شود .
در پایان برداشت اطلاعات بلوک در پایین برگه ها ی فهرست املاک نام و نام خانوادگی ممیز و تاریخ برداشت نوشت شده و امضا می گردد
در هنگام برداشت اطلاعات و تکمیل فرم فهرست املاک ، کروکی بلوک نیز با استفاده از نقشه هوایی در اختیار ممیز قرار می گیرد و اندازه و اضلاع زمین ملک برداشت شده و در مقیاس مناسب و با در نظر گرفتن جهت شمال در محل ستاد مرتب و با ازار لازم ترسیم می گردد . تعیین معابر اطراف بلوک با نام آنها و اندازه اضلاع زمین هر ملک روی نقشه کروکی و در نظر گرفتن مقیاس مناسب برای رسم الزامی است .
** مقیاس : هر خانه فرم کروکی بلوک 505 میلیمتر است . بنابراین اگر مقیاس 500/1 فرض گردد ( یعنی یک میلیمتر در نقشه برابر با 500 میلیمتر یا 5/0 مترروی زمین است ) بنابراین هر خانه جدول 5/2 متر واحد بود . که مقیاس مناسبی برای ترسیم کروکی املاک باشد . در صورتی که اضلاع ملک خیلی بزرگ بود از دو یا چند فرم به هم چسبیده استفاده شده یا از مقیاس دیگری مانند 1000/1 ( هر خانه 5 متر ) یا کوچکتر استفاده شود و در محل مربوطه نیز ذکر گردد
** تعداد: تعداد گونه فرعی
** منبع تامین آب : ( ک3-6 جدول کدینگ معابر ) کد نحوه تامین آب در سه طرف معبر به صورت مشاهده یا سوال اهالی محل در این ستون درج می گردد . مانند : آب شهری ، چاه آب ، تانکر و
** نحوه آبیاری : ( ک3-7جدول کدینگ معابر ) کد نحوه آبایری مانند غرقابی ، قطره ای و ......
- ردیف آخر پلاک : در صورتی که درختان معبر پلاک گذاری شده باشد در سوی گردش ، آخرین شماره پلاک در هر طرف معبر در این ستون نوشته شود.
- تسهیلات عمومی در معبر :
- تعدا پایه
- برق : جمع تعداد تیر برق در سه طرف معبر اعم از روشنایی ، دکل و ...
- چراغ روشنایی : تعدا چراغ روشنایی در سه طرف معبر ، تعداد کل حبابهای روشنایی سه طرف معبر
- پایه تلفن : جمع تعداد پایه های خطوط تلفن
- علمک گاز: جمع تعداد علمک های گاز سه طرف معبر
- تعداد کافوی مخابرات : جمع تعداد کافوی مخابرات در سه طرف معبر
- تعداد پست مخابرات : جمع تعداد پست مخابرات در سه طرف معبر
- تعداد ترانس برق : جمع تعداد ترانس برق در سه طرف معبر
- مسیر عبور : در صورتی که معبر مسیر غبور لوله آب ، گاز ، کابل زیرزمینی مخابرات ، کابل زیرزمینی برق و فاضلاب باشد . در ستونهای مربوطه تیک می خورد .
- جمع تعدا سطل زباله ، شیر آتش نشانی ، شیر آب دکه تلفن ایستگاه تاکسی ، ایستگاه مطبوعات ، آب سرد کن ، دکه مطبوعات ،دکه گل فروشی ، کیوسک اطلاعات ، کیوسک راهنمایی ، سرویس بهداشتی مردانه و زنانه ف چراغ راهنمکایی ، پارکوممتر ف پل زیر گذدر معبر ، پل رو گذر معبر و پلهای جوی رو باز محاسبه و در ستونهای مربوطه نوشته میش ود .
- در پایان برداشت محله پس ازاطمینان از کامل بودن و صحت اطلاعات پرسشنامه مهرو امضا شده و به مدیریت جهت کنترل نهایی و ادامه مراحل تحویل می گردد .