دسته بندی | دام و طیور |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 69 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
مقدمه :
نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دامهای اهلی توسط بشر نگهداری و
پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند، گرچه در سالهای
اخیر جایگزینهایی برای گوشت قرمز معرفی شده ولیکن طعم ومزة گوشت
کماکان این محصول را بدون رقیب نگهداشته است. با عنایت به اینکه
جمعیت دامی یک کشور سرمایه ملی محسوب می گردد تداوم تولید و
استفاده صحیح از فراورده های آن حیاتی می باشد. بنا بر این تولید گوشت
قرمز باید چنان باشد که علاوه بر امکان تداوم تولید، صیانت از جمعیت
دامی کشور را بعنوان یک سرمایة ملی و استفادة بهینه از فرآورده های آن
را میسر سازد.
افزایش جمعیت کشور در سالهای اخیر و به تبع آن افزایش مصرف فرآورده
های غذایی موجب شده است که روشهای سنتی استحصال مواد غذایی
اعم از کشاورزی و دامداری کارآیی خود را از دست بدهند. از سوی دیگر با
توجه به نیاز حیاتی انسان به پروتئین وهمچنین سیاستهای دولت جمهوری
اسلامی مبنی بر لزوم خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان در تامین
مواد غذایی اساسی مورد نیاز شهروندان،درگام نخست و دستیابی به بازار
های خارجی منطقه ای و فرا منطقه ای، در گام بعدی، بکارگیری روشهای
علمی نوین اهمیت روزافزونی یافته است.
طرحهای دامپروری خصوصا پرورش گاو و گوسفند با روشهای علمی و
درقالب واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی موجبات دستیابی به تولید
اقتصادی و بهداشتی فراورده های دامی را فراهم می آورد. با اجرای این
گونه طرحها علاوه بر تامین پروتئین دامی جوامع در حال رشد، راندمان تولید
افزایش یافته و از امکانات بالقوه و بالفعل محلی و منطقه ای استفاده بهینه
به عمل می آید مضافاً اینکه باعث ایجاد اشتغال مولد گردیده و سوددهی
معقولی را برای سرمایه گذار در پی خواهد داشت. ضمن اینکه این طرح
دارای این قابلیت میباشد که در قالب تعاونی های بانوان به مرحله اجرا
درآید.