دسته بندی | شیمی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 346 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 34 |
آب ماده ای فراوان در کره زمین است. به شکل های مختلفی همچون دریا ، باران ، رودخانه و... دیده میشود. آب در چرخه خود ، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود، اما از بین نمیرود. هر گونه حیات محتاج آب میباشد. انسان ها از آب آشامیدنی استفاده میکنند، یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد.
با رشد جمعیت، منابع آب طبیعی در حال تمام شدن هستند و این مسئله ، سبب نگرانی بسیاری از دولتها در سراسر دنیا شده است. گاهی بدلیل مشکلات کمبود آب ، این ماده را جیره بندی میکنند تا مصرف آن را تعدیل نمایند.
آب نوعی ماده مرکب است که از دو عنصر اکسیژن و هیدروژن ساخته شده است. آب را جزو دسته مخلوطها طبقهبندی نمیکنند، چون خواص آب نه به خواص هیدروژن شبیه است و نه به خواص اکسیژن. از ترکیب دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن، یک مولکول آب بوجود میآید. یک قطره آب دارای تعداد بی شماری مولکول آب میباشد.
معادله شیمیایی واکنش بین هیدروژن و اکسیژن و تشکیل آب از قرار زیر است:
هر مولکول آب دارای یک ناحیه مثبت و یک ناحیه منفی است که این دو ناحیه در دو طرف مولکول آب واقع شدهاند. شیمیدانها با کمک شواهد به این نتیجه رسیدهاند که مولکول آب شکل خطی ندارد، یعنی به این صورت نیست که دو اتم هیدروژن بصورت خطی در دو طرف یک اتم اکسیژن قرار گرفته باشند (HــOــH) بلکه مولکول آب حالت خمیده ای دارد که اتم های هیدروژن در سر مثبت مولکول و اتم های اکسیژن در سر منفی مولکول آب تجمع پیدا نموده اند.
که،نوشیدن آب کافی از ایجاد عارضه های پوستی
مانند اگزما، پسوریازیس، خشکی و چین و چروک پوست پیشگیری میکند.
کلر گازی است دارای بوی تند و زننده و به رنگ سبز متمایل به زرد. موارد استفاده کلر در صنعت زیاد بوده و عبارتند از: تولید پودرهای سفید کننده، در صنایع کاغذ سازی و نساجی، ماده ضد عفونی کننده جهت ضد عفونی کردن آب آشامیدنی، استخرها و مواد زائد، تهیه ترکیبهای کلر دار آلی و معدنی و کلرید فلزی، تولید حلالها و حشره کشها، پلیمرها و ماده خنک کننده.
کلر و مواد ضدعفونی کننده که عموما در استخرها برای حفظ بهداشت آب و جلوگیری از بیماری های مسری به کار می رود، پس از واکنش با مواد موجود یا بدن افراد شناگر، به گازهایی تبدیل می شود که برای مجاری تنفسی سمی است و در فضای استخرهای سرپوشیده به شدت تجمع می کند که تنفس این مواد، عاملی برای بروز بیماری های تنفسی خواهد بود.
سختی آب چیست؟
سختی آب که معمولا قابلیت آب در فعل و انفعال با صابون را تداعی میکند، به مجموعه املاح «کلسیم» و «منیزیم» موجود در آب که بر حسب میلیگرم در لیتر «کربنات کلسیم» بیان میشود، اطلاق میگردد.
سختی آب شاخص عناصر تشکل دهنده املاح محلول در آب نیست و فقط به برخی از آنیونها و کاتیونهای آب ارتباط دارد.
سختی آب در درجه اول به ترکیبات کلسیم و منیزیم و به میزان کمتری به سایر یونهای فلزی با ظرفیت بالا مانند سرب، استرنسیم، باریم و ... مربوط است.
سختی آب در سیستم متریک، بر حسب میلیگرم در لیتر کربنات کلسیم اندازهگیری میشود و در سایر سیستمهای اندازهگیری واحدهای دیگری دارد.
سختی آب، عملا شاخص میزان فعل و انفعال آب با صابون است و برای شستوشو با آبهای سختتر به صابون زیادتری نیاز است.
آبهای سخت در درجه حرارت بالا در جداره ظروف و در صنعت در دیگهای بخار، رسوبات کربنات کلسیم ایجاد میکنند.
تماس آب با ترکیبات آهکی موجود در سطح زمین یا تشکیلدهندههای قشر خاک باعث ورود عوامل سختی در آبها شده و معمولا آبهای زیرزمینی از سختی زیادتری نسبت به آبهای سطحی برخوردارند.
فایل پاورپوینت 34 اسلاید