پرسی فایل

تحقیق، مقاله، پروژه، پاورپوینت

پرسی فایل

تحقیق، مقاله، پروژه، پاورپوینت

دانلود تحقیق کلیات جی ام پی در تولید فرآورده های گیاهی و روشهای مطلوب تولید (GMP)

جی ام پی عبارت از روش های بهینه یا مطلوب تولید که به منظور بالا بردن کیفیت و اطمینان از کارآیی فرآورده بکار می رود کاهش ضایعات و جلوگیری از خطرهای احتمالی در تولید نیز از فواید اجرای جی ام پی محسوب می گردد
دسته بندی صنایع غذایی
فرمت فایل doc
حجم فایل 26 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 11
دانلود تحقیق کلیات جی ام پی در تولید فرآورده های گیاهی و روشهای مطلوب تولید (GMP)

فروشنده فایل

کد کاربری 8067

تعاریف:

ـ دارو یا فرآورده گیاهی: عبارتست از محصولی که در ساختمان آن از اجزا گیاه، عصاره، اسانس یا تنطور گیاهی استفاده شده است.

ـ جی ام پی: عبارت از روش های بهینه یا مطلوب تولید که به منظور بالا بردن کیفیت و اطمینان از کارآیی فرآورده بکار می رود. کاهش ضایعات و جلوگیری از خطرهای احتمالی در تولید نیز از فواید اجرای جی ام پی محسوب می گردد.

ـ الزام جی ام پی: اجرای اصول جی ام پی برای تولیدکننده موضوع قانونی بوده و در موارد تخلف کلیه مسئولین اجرایی شرکت مورد سئوال و پیگرد قانونی قرار می گیرند.

ب ) اصول جی ام پی:

اصول جی ام پی بطور عمومی عبارتند از:

2و1ـ ساختمان ها و تاسیسات ( انبارها، تولید، بسته بندی، آزمایشگاهها، خدمات )

3ـ دستگاهها و تجهیزات ( ماشین آلات، وسایل )

4ـ نیروی انسانی

5ـ کنترل کیفی Q.C.

6ـ مستند سازی ( سیستم تهیه و بایگانی اسناد و مدارک تولید، کنترل های حین تولید، بسته بندی، انبار، آزمایشگاهها )

7ـ دستورالعمل ها و روش ها ( بخشی از Q.A.)

8ـ بهداشت و نظافت

9ـ کالیبره کردن و تنظیم دستگاهها

10ـ ارزیابی وسایل و شرایط کار

11ـ آموزش پرسنل

12ـ بازرسی داخلی SELF - INSPECTION

13ـ کنترل های پایداری و بررسی کیفیت در بازار

14ـ رسیدگی به شکایت مصرف کنندگان محصول

1و2) ساختمانها و تاسیسات

1) ساختمانها و تاسیسات یک کارگاه یا کارخانه تولید داروها یا فرآورده های گیاهی باید طوری طراحی شوند که متناسب با نوع عملیات تولید بوده و گردش کار با رعایت اصول جی ام پی در آن آسان باشد.

2) کارگاه یا کارخانه باید در منطقه تمیز و ترجیحا دور از مناطق مسکونی و محل های آلاینده باشد ( اماکن و مناطق آلاینده عبارتند از دامداری، مرغداری، روستاها، زباله دانی، بیمارستان، کارخانجات مولد دود و گاز سمی، صنایع چرم و پوست، تولید سالامبور، تولیدات مواد غذایی، اطراف فاضلاب های صنعتی و غیره ). فاصله با مناطق آلاینده بر حسب نوع آلودگی باید بین یک تا 3 کیلومتر بوده و احتمال انتقال آلودگی بوسیله باد وجود نداشته باشد.

3) مساحت کارخانه باید طوری باشد که نیمی از آن برای انبارها، تولید و بسته بندی بکار رفته و نیم دیگر برای توسعه اختصاص یابد.

تقسیمات ساختمان باید طوری در نظر گرفته شود که حدود یک ششم آن را ماشین آلات اشغال کرده و پنج ششم فضا جهت کار و رفت و آمد و توسعه خالی باشد و دارای انبارهای متعدد، بخش های تولید، آزمایشگاه کنترل، بخش های اداری، نمازخانه، رستوران، رخت کن و سرویسهای بهداشتی به مقدار کافی باشد. کلا قسمت های مهم یک واحد تولیدی گیاهی بشرح زیر می باشد:

الف ـ انبارها

ب ـ ساختمان یا محوطه تولید

ج ـ محل بسته بندی

د ـ آزمایشگاهها

ه ـ قسمت سرویس و خدمات عمومی

و ـ قسمت های اداری

الف) انبارها: انبارها باید از نظر وسعت و قفسه بندی متناسب با نوع و مقدار تولید بوده و شامل قسمت های زیر باشند:

الف. 1) انبار قرنطینه مواد اولیه

الف. 2) انبار مواد اولیه آزمایش شده و قابل مصرف

* این 2 انبار می توانند توسط دیوار، توری و یا با سیستم کارتی از هم جدا شوند.

الف. 3) انبار قرنطینه فرآورده های ساخته شده و منتظر آزمایش

الف. 4) انبار فروش

الف. 5) انبار مواد و حلال های آتش گیر

الف. 6) انبار ضایعات و مواد معدوم شدنی

الف. 7) انبار لوازم بسته بندی

الف. 8) انبار لوازم مکانیکی و قطعات یدکی

الف. 9) اطاق توزین

ـ بجز انبار مواد آتش گیر که در ساختمان مجزا با سیستم ایمنی و هواکش دایمی می باشد، بقیه انبارها را می توانند توسط توری از هم جدا نمایند. کلیه انبارها باید مسقف بوده و دارای دیوار، درب و پنجره باشند و استفاده از انبارهای مسقف بدون دیوار یا محوطه های باز توصیه نمی گردد.

ـ کف و دیوار انبارها باید قابل تمیز کردن بوده و زیر درب ها باز و یا دارای منفذ نباشند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.