دسته بندی | سایر گروه های فنی مهندسی |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 4827 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 92 |
نام فایل : آمینواسید و پروتئین
فرمت : .PPT
تعداد صفحه/اسلاید : 92
حجم : 5 مگابایت
بنام خدا
Amino acids and proteins
Rahman Mahdizadeh, Faculty member of Islamic Azad University, Bandar Abbas Branche & Department of Biochemistry, Molecular Medicine Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas ,IranEmail : R.Mahdizadeh@iauba.ac.ir & Rahman.Biochem@gmail.comhttp://prof.iauba.ac.ir/Masters/default/?masterID=729c68884bd359ade15d5f163166738a&LaID=1https://scholar.google.com/citations?user=Ha1h-RsAAAAJ&hl=en
ساختمان گیاهان به طور عمده از کربوهیدرات تشکیل شده در حالیکه، ساختمان بدن انسان و حیوانات از پروتئین میباشد.
پروتئینها بعلت داشتن نیتروژن از نظر مولکولی با کربوهیدراتها و لیپیدها تفاوت دارند.
نقش اولیه پروتئینها در بدن عبارت است از نقش ساختمانی ، تولید آتریمها، هورمونها، پروتئینهای انتقالی و ایمنی و....
پروتئینها از اسیدهای آمینه تشکیل شدهاند که با پیوند پپتیدی بهم متصل شدهاند.
توالی اسیدهای آمینه تعیین کننده ساختمان نهایی و عملکرد پروتئین میباشد که توسط رمز ژنتیکی ذخیره شده در هسته سلول به صورت DNA مشخص میشود.
سنتز پروتئین فرآیند پیچیدهای است که در آن الگوی پروتئین از DNA به RNA کپی میشود، الگوی سنتز پروتئین از طریق DNA پیامبر (mRNA) به رتیکولوم اندوپلاسمیک صاف منتقل میشود. با پیوند اسیدهای آمینه که توسط RNA تعیین میگردد پروتئینهای جدید ساخته میشود. وقتی پروتئین ساخته شد، از پیام جدا شده و آماده استفاده میگردد.
پروتئین میتواند منبع انرژی باشد که 5 کیلوکالری در هر گرم انرژی تولید میکند. با این وجود استفاده از پروتئین برای تأمین انرژی نیاز به برداشت گروه آمین و تشکیل و دفع اوره در فرآیند دامیناسیون دارد که دارای هزینه متابولیکی بیش از 1 کیلوکالری در هر گرم میباشد. بنابراین اسکلت کربنی ایجاد شده میتواند به عنوان انرژی در حد 4 کیلوکالری در هر گرم استفاده شود.
Amino Acids
اسیدهای آمینه دستهای از ترکیبات آلی هستند که دارای حداقل یک عامل کربوکسیل و یک عامل آمین میباشند. اگر چه تاکنون بیش از 300 نوع اسید آمینه مختلف در طبیعت شناخته شده است، ولی تنها 20 نوع اسید آمینه در ساختمان پروتئینها وجود داشته و در حقیقت تنها این اسیدهای آمینه دارای رمز ژنتیکی بر روی DNA میباشند. در تمام این اسیدهای آمینه که به آنها اسیدهای آمینه عادی، استاندارد و یا پروتئینی نیز گویند، عامل آمین و کربوکسیل بر روی کربن آلفا قرار گرفته و لذا تمام اسیدهای آمینه پروتئینی جزو آلفا آمینو اسیدها به حساب میآیند .
γ δ β α
CH2-CH2-CH2-CH2-COOH
NH2 بتا آمینو اسید
CH2-CH2-CH2-CH2-COOH
NH2 گاما آمینو اسید
CH2-CH2-CH2-CH2-COOH
NH2 دلتا آمینو اسید
L&D stereoisomerism
....