دسته بندی | سایر گروه های فنی مهندسی |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 3606 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 23 |
نام فایل : سلسله مباحث رابطه انسان، محیط، و توسعه
فرمت : .ppt
تعداد صفحه/اسلاید : 23
حجم : 3 مگابایت
بنام خدا
سلسله مباحث رابطه انسان، محیط، و توسعه
سلسله مباحث رابطه انسان، محیط، و توسعه
انسان و محیطمبحث اول: مفاهیم پایه
طبیعت
طبیعت به معنای جهان مادی، جهان فیزیکی، جهان پدیدهها و جهان هستی از آن یاد شده است. همچنین در مفهوم جهان فیزیکی است که شامل همه پدیدهها و موجودات زنده است. طبیعت را به معنای جهان فیزیکی که شامل گیاهان، حیوانات و مناظر طبیعی است نیز در نظر میگیرند.
محیط زیست
محیط زیست (زیست بوم) به همه محیطهایی که در آنها زندگی جریان دارد گفته میشود. مجموعهای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل میدهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر میگذارند.
تفاوت محیط زیست با طبیعت
تفاوت محیط زیست با طبیعت در این است که تعریف طبیعت شامل مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیر زیستی میشود که منحصراً در نظر گرفته میشوند، در حالی که عبارت محیط زیست با توجه به برهمکنشهای میان انسان و طبیعت و از دیدگاه وی توصیف شده است.
اکولوژی
اکولوژی دانش شناخت اثرات محیط بر روی موجودات زنده، اثرات موجود زنده بر روی محیط و ارتباطات متقابل بین موجودات زنده است، هنگامی که اکولوژی موجود زنده ای مورد مطالعه قرار می گیرد هدف تعیین این موضوع است که چرا موجود مورد بحث در محیط های خاص و تحت شرایط معینی زندگی می کند؟ شرایط محیطی چه اثراتی بر روی موجود زنده دارد و موجود زنده چه تحولاتی در محیط پدید می آورد؟ بعبارتی اکولوژی مطالعه موجود زنده و محیط یا مطالعه روابط متقابل بین موجود زنده و محیط و یا مطالعه ساختمان و کیفیت وقوع پدیده های زیستی ...
مطالعه روابط متقابل بین موجودات زنده و محیط، مطالعه ساختمان و کیفیت وقوع پدیدههای زیستی در طبیعت، مطالعه ساختمان و نحوه عملکرد طبیعت و مطالعه ساختمان و فیزیولوژی طبیعت.
اکوسیستم
هر موجود زنده به تنهایی یک سیستم یا مجموعه منظم است و در عین حال ممکن است از سیستمهای کوچکتر تشکیل شود. وقتی موجودات زنده اجتماع و تشکل مییابند، روابط نظاممندی بین آنها پدیدار میشود و در نهایت وقتی همه موجودات زنده در یک محیط قرار میگیرند، یک سیستم بزرگتر را تشکیل میدهند که به دلیل وجود روابط قانونمند و هدفدار بین محیط و جانداران، این مجموعه سیستم اکولوژیک یا اکوسیستم نامیده میشود.
به بیان ساده تر، کلیه موجودات زنده یک ناحیه مفروض را که با محیط فیزیکی خود در کنش متقابل هستند. بطوریکه جریان انرژی در آن موجب پیدایش ساختمان مشخص تغذیهای ، تنوع زیستی و گردش مواد گردد و چرخه دقیقا یا تقریبا بسته برای انتقال مواد بین محیط و موجودات زنده برقرار گردد که تثبیت و انتقال انرژی خورشید را ممکن سازد، اکوسیستم نامیده میشود.
اجزای اکوسیستم
استقرار پایدار هر اکوسیستم منحصرا به مشارکت همه اجزای اصلی در ساختمان آن بستگی دارد. اکوسیستم از اجزای زیر تشکیل شده است:
1- مجموعه عوامل غیر زنده
2- تولید کنندهها یا گیاهان کلروفیلدار
....