دسته بندی | گزارش کارآموزی و کارورزی |
فرمت فایل | zip |
حجم فایل | 639 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 26 |
نام فایل : پروژه کارآموزی شبکه های کامپیوتری
فرمت : .DOC
تعداد صفحه/اسلاید : 26
حجم : 87 مگابایت
شبکه:
یک شبکه در تعریفی ساده عبارت از مجموعهای از کامپیوترهای مستقل است که میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار نموده و منابع خود را با هم به اشتراک گذارند. برای این کار کامپیوترها به سختافزار و نرمافزار خاص شبکه نیاز دارند. سختافزار مورد نیاز عبارت از مجموعهای است که کامپیوترها را بهصورت فیزیکی به هم متصل میکنند. نرمافزار مورد نیاز چیزی است که به ما امکان میدهد تا سختافزار را برای برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات بهکار گیریم. نرمافزارهای مورد بحث، برای برقراری ارتباط انواع مختلف کامپیوترها با انواع سختافزارهای ارتباطی باید از مجموعه قراردادهای استاندارد شدهای پیروی کنند. ضمناً شبکهها با ابزارها و شیوههای مختلف میتوانند به هم متصل شده و شبکهای از شبکهها پدید آورند.
بسته داده و راهگزینی بستهای:
یک بسته داده به مجموعه واحدی از اطلاعات که قابلیت ارسال برروی شبکه را داشته باشد اطلاق میگردد.اطلاعات اولیه قبل از ارسال برروی شبکه به بستههای کوچکتر تقسیم میشوند. این اطلاعات اولیه میتوانند یک فایل، یک پیام پستی، یک تصویر و نظایر آن باشد که میبایست بین دو کامپیوتر متصل به شبکه مبادله شوند. علاوه براطلاعات اصلی به ابتدا و انتهای هر بسته، مقداری اطلاعات کنترلی نیز اضافه میشود. این اطلاعات کنترلی بهعنوان مثال میتوانند نشانی گیرنده و فرستنده بسته اطلاعات در شبکه باشند.
شبکههای ارتباطی که برای انتقال اطلاعات بین اجزای خود، از بستههای داده استفاده میکنند؛ شبکههای راهگزینی بستهای نامیده میشوند.در این شبکهها علاوه بر ماشینهای اصلی ارسال کننده و دریافت کننده اطلاعات، ماشینهای دیگری نیز وجود دارند که وظیفه آنها رساندن بستهها از مبدأ به مقصد میباشد و اصطلاحاً مسیریاب نامیده میشوند. مسیریابها از اطلاعات کنترلی موجود در ابتدای هر بسته استفاده نموده و براساس جدول مسیریابی خود بهترین سیستم را برای رساندن بستهها به مقصد پیدا میکنند. نکته قابل توجه در شبکههای مبتنی بر راهگزینی بستهای این است که در بسیاری از موارد بستههای اطلاعاتی مرتبط با هم که از یک مبدأ به یک مقصد استفاده میشوند؛ مسیرهای متفاوتی را در شبکه طی میکنند. به این ترتیب در این نوع شبکهها خطوط ارتباطی و مسیریابها بهصورت مشترک و در یک زمان، برای برقراری ارتباط بین چند نقطه مورد استفاده قرار میگیرند و در صورت بروز اشکال یا از کار افتادن برخی مسیرها و مسیریابها در اکثر موارد هنوز امکان تبادل اطلاعات بین نقاط مختلف متصل به شبکه موجود میباشد.
پروتکلهای ارتباطی و مجموعه پروتکلهای
TCP/IP
در حوزه شبکههای کامپیوتری پروتکل یا قرارداد عبارت از مجموعهای از قوانین و ضوابط استاندارد شده میباشد که چگونگی برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات بین کامپیونرهای متصل به شبکه را تعیین میکند.
وقتی کامپیوترها با هم ارتباط برقرار میکنند؛ آنها در حقیقت مجموعهای از پیامها را با هم مبادله مینمایند. کامپیوترها باید در مورد قالب و مفهوم هر پیام با هم توافق داشته باشند تا بتوانند پیامی مناسب را ارسال نموده و پاسخهای مناسب را بازگردانند. یک پروتکل ارتباطی مشخص میکند که اولاً قالب و شکل پیامها چگونه باید باشد و ثانیاً مبادله پیام بین دو کامپیوتر با چه شیوه و طی چه مراحلی باید انجام پذیرد. پروتکلها در لایههای مختلف شبکههای کامپیوتری به کار گرفته میشوند و هریک قوانین و تعاریف خاص خود را دارند.
شبکه اینترنت براساس مجموعه پروتکلهای خانواده
TCP/IP
کار میکند. از بین پروتکلهای مختلف این خانواده به
FTP
برای انتقال فایل،
Telnet
برای ارتباط پایانهای راه دور،
SMTP
برای تبادل پیامهای پست الکترونیک و
PPP
برای تبادل اطلاعات بین دو نقطه مجاور اشاره نمود.
TCP/IP
از دو بخش اصلس تشکیل میگردد. بخش اول مجموعه پروتکلهای بین شبکهای (
IP
) است که وظیفه عمده آن افزودن اطلاعات کنترلی مورد نیاز برای رساندن بستههای داده به مقصد و در نهایت رساندن بستههای
...