دسته بندی | صنایع غذایی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 332 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 94 |
مقدمه
تقسیم بندی قارچ
چرخه زندگی قارچ
تاریخچه قارچ صدفی
آشنایی با قارچ صدفی
خواص قارچ
مرفولوژی (شکل شناسی قارچ)
آشنایی با قارچ صدفی
انواع قارچ صدفی برای پرورش
شناسایی اصول تهیه بستر قارچ
منابع مورد نیاز برای پرورش قارچ
مراحل آماده کردن کلاش
پاستوریزه کردن
سالن کشت
مراحل انجام کار در سالن
روشهای ضد عفونی محیط داخل سالن
بذر
تهیه بذر
روشهای کشت
شناسایی عملیات اجرایی مرحله ی داشت
مرحله برداشت
آفات
بیماریها
قارچ دکمه ای
آشنایی با تاریخچه ی پرورش قارچ دکمه ایی
روشهای تهیه و تولید کشت آگار
آماده کردن محیط کشت
اسپان (بذر)
آماده سازی اسپان بذری
سالن محل پرورش تولید
روش های تولید قارچ
کنترل عوامل محیطی
تولید کمپوست
مقدمه
تعریف کمپوست ( بستر )
جزء های اصلی تهیه کمپوست ( بستر )
سالن تهیه کمپوست
روش تهیه کمپوست به روش طولانی مدت
قالب زنی تهیه کمپوست
تهیه کمپوست به روش کوتاه مدت
خصوصیات اتاق پاستوریزاسیون
مراحل پاستوریزاسیون
خصوصیات کمپوست آماده کشت ( بعد از پاستوریزاسیون )
روش پر کردن بستر
خاک پوششی
روشهای ضد عفونی خاک پوششی
برداشت
روش های برداشت
خصوصیات قارچ های برداشتی
بسته بندی قارچ
روش های نگهداری قارچ
بیماری ها
راههای انتقال بیماری
آفات
منابع
مقدمه
قارچ صدفی از جمله ی گیاهانی است که اندام سبز رنگ ندارد که نمی تواند عمل فتوسنتز انجام دهد یعنی جزو گیاهان اولیه است که نمی تواند عمل غذاسازی را انجام دهد. پس بنابراین برای این عمل به کلیه واسطه هایی برای انجام عمل غذاسازی احتیاج دارد تا بتواند مواد مورد نیاز خود را تأمین کند.
تقسیم بندی قارچ
قارچ به سه گروه تقسیم می شود:
قارچ های سمی به دو شاخه مرکب ( comrinus) و مورالها (Morchella) تقسیم می شوند که برخی از قارچ ها اگر همراه با الکل مصرف شوند سمی و کشنده اند ولی مصرف آنها به تنهایی هیچ اثر سوئی ندارند.
چرخه زندگی قارچ
پرورش قارچ خوراکی یکی از مهمترین و بهترین روشهای مشاهده ی چرخه زندگی آنان است این چرخه با یک هاگ شروع می شود که در شرایط مساعد محیطی رشد کرده و یک رشته نازک بنام هیف را تولید می کند این رشته به سرعت رشد کرده تشکیل یک شبکه از چندین هیف بنام میسلیوم اولیه را میدهد که هاپلوئید تک هسته و ناباور می باشد با تلاقی 2 میسلیوم سازگار با هم میسلیوم ثانویه که دیپلوئید و بارور بوده و قدرت شبیه سازی بالایی دارد ایجاد می شود با بلوغ این مسیلیوم سلولهای دو هسته ای آن قادر به تولید مثل بوده که در این مرحله آن را میسلیوم ثالث می نامند
در واقع اکثر قارچ ها هاگ هایی تک هسته و هاپلوئید تولید می نماید این هاگ ها تک جنسی نر یا ماده بوده و برای تولید نتاج بایستی با میسلیوم دیگر حاصل از هاگ دیگر لقاح یابند. قارچ صدفی دارای انواع مختلفی می باشد. مثل قارچ و الواریا(چینی) مورالها، قارچ مرغوب چوب بارتص پروانه ای ، کوپرینوس، یا مرد پشمالو قارچ گوش چوب و قارچ خوراکی شی تاکه با قارچ جنگل می توان اشاره کرد.
تاریخچه قارچ صدفی
کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار در سال 1365 توسط دکتر مصطفوی کارشناس دفع آفات و زراعت کشاورزی در سازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد. قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس در سال 1900 میلادی برای اولین بار در چهان مورد کشت و پرورش قرار گرفت.
آشنایی با قارچ صدفی
قارچ صدفی تجزیه کننده اولیه است یعنی قادر است که سلولز و لیگنین گیاهان را تجزیه کرده و برای رشد خود مورد اسفاده قرار می دهد. این قارچ احتیاج به واسطه ندارد و خودش مواد غذایی خود را تهیه ورشد می کند. همچنین مستقیما روی کاه و کلش رشد کرده و قدرت میسلیومی بسیار بالایی دارد و قادر است از همین مواد ساده ، پروتئین مورد نیاز ما را تامین کنند. پرورش این قارچ در محیط های ساده ، بدون نیاز به دستگاههای پیشرفته امکان پذیر است . کشت و پرورش این قارچ در مقایسه با قارچ های دیگر بسیار ارزان و کم هزینه است و می توان در مقیاس کوچک و کارگاهی به کشت آن پرداخت. قارچ ارزش غذایی بالا دارد ولی قارچ صدفی از مهمترین نوع قارچ خوراکی است که املاح (سدیم و پتاسیم و آهن) و ویتامین C و B و پروتئین و 2% چربی که 4/1 املاحم معدنی بدن برای یک هفته تامین می کند. از مشخصه های این قارچ این است که
فایل ورد 94 صفحه